Érintésterápia

Érezd meg, az érintés varázslatos finomságát, fejleszd érzékeidet!

érintésterápia

Könnyed intuitív érintés, tapintás, kézzel, teljes testtel, elsősorban nőknek, egy férfitól. A különféle érintések, ellazulást, könnyedséget okoznak, ha ott tartod a figyelmedet és beleengeded magad az áramlásba.

Az érintések hozzá segítenek egy mély és intim kapcsolódáshoz önmagaddal, megérezheted, hogy milyen módon vagy a kapcsolataidban, és mivel gátlod, ill. mivel támogathatod magad. Harmonikus kapcsolatba kerülhetsz a benned élő női és férfi részeddel, mely hatást gyakorolhat a hétköznapjaidra. Érintés közben feljöhetnek emlékek, amik különböző módon hatnak rád, örömöt, bánatot, élvezetet, szomorúságot, különféle érzéseket okozhatnak. Kísérlek e tapasztalás közben.

érintésterápia Budapesten és Solymáron

Bevezető beszélgetéssel indulunk, hogy számodra biztonságossá váljon a tér és ez segíti az egymásra hangolódást, majd különféle erősségű érintések következnek az egészen finomtól a mélyre hatóig, mely segítheti a teljes ellazulást, és erőteljes, mély relaxált állapotba kerülhetsz. A levezető beszélgetés során meg tudod osztani a tapasztalataidat, mely mindkettőnk számára visszajelzést ad a közös fogalkozásról, és segít megérteni az élményt.

Alkalmanként 3 órás időtartamot javaslok, lehet ennél kevesebb és hosszabb idő is. Előzetes egyeztetéssel, minden héten, vasárnap kivételével a hét 6 napján fogadlak, 10 - 22h közt!

 

Miből jött létre az érintésterápia?

Miből jött létre az értintésterápia?

Emberi kapcsolódásaim során, beszélgetések közben, érintkezésekben és saját fejlődésem mentén derül(t) ki a számomra, hogy mennyi féleképp vagyunk, nők és férfiak is megsérülve az érintésben. Azért indultam útnak az érintésben, hogy segítsem, kísérjem azokat, akik el vannak akadva az érintés befogadásában. Ez az érintés utazás számomra is folyamatos tanulást, tapasztalást jelent

Éveket töltöttem masszázsok tanulásával és alkalmazásával, járok bodywork-re és egyéb csoportokra. A taoista, tantrikus jóga, és tantra masszázs hagyományokból, bodywork-ből merítve alakul az érintésterápia.

 

Mi a bodywork?

Testmunka, - táncterápiaként ismertem meg - főként a test bölcsességét használó testtudatosságot építő technika. Leginkább a beszéd előtti korunk testben őrzött emlékeit idézi fel, mossa át, és írja újra.

 

Mi a taoista, tantrikus jóga?

Két egymástól független jóga irányzat, amik számomra abban hasonlóak, hogy az alsó csakrák energiáját a felsőbb spirituális csakrákba vezetik. Beemelik, magukba fogadják a szexualitás áramlást, az ott keletkező energiát felfele transzformálják, elismerik, használják, átalakítják. Test, lélek, szellem egységére törekednek.

 

Mi a tantra masszázs?

A lélek és szellem érintése a testen keresztül. A test felfedezése, a test érzékenységének fokozása.

A testtudatosság fejlődésével kiderül, hogy az egész testünk erogén zóna, melyben nem a vágy felkeltése, vagy az orgazmus elérése a cél, hanem ez egy tudatossággal szabályozható lehetőség, egy utazás a testedben és a tested körül.

Érintésterápia, masszázs

 

Az Érintés hatásmechanizmusa

A szakirodalom pszicho-taktilis kapcsolatnak nevezi az érintést, mely a személyes fejlődésre hat, és erősíti az emberek közti, érzelmi odafordulást. A terapeután keresztül a kliens megtapasztalhatja a biztonság élményét, mely továbbvezethet a másokkal való kapcsolódás biztonságához.

A minőségi érintés a születés utáni beszéd előtti időszakunkra hat, amikor az első érintéseinket kaptuk, vagy nem kaptuk. Felhozhatja az emlékezetünkbe a születés és a beszéd előtti kor időszakának a szűlő - gyermek kapcsolat eseményeit, élményeit, negatív és pozitív tapasztalatait. Ha ez harmonikus kapcsolati emlék volt, akkor könnyebben vagyunk az érintéssel. Ha kellemetlen élmények, megrázkodtatások kapcsolódnak a beszéd előtti korunkhoz, életünk során ki nem mondott megélésekhez, akkor zaklatottabb benyomásaink lehetnek, ill. elzárkozhatunk.

A bőr-bőr kontaktusban, a finom, ismétlődő érintésekben emelkedik az oxitocin szint, mely befolyást gyakorol az idegállapotra, nyugalomra, biztonságérzetre, és biztonságot adó képességre, emelheti a testhőmérsékletet. Az oxitocin a központi idegrendszeren belül az ingerületátvívő és idegsejtek működését szabályzó anyag (neuromodulátor), szabályozza az érzelmi-indulati (affektív) folyamatokat. Erősíti az eustresszt, melyben az “oltalmazz és gondoskodj” funkció működik, ez csökkenti a szorongást, a fájdalmat és a depressziót.

 

Hogyan érintkezünk?

Fordítsd befelé a figyelmedet, ha szükséges hunyd le a szemed, érezd meg a napi tevékenységed közben hány féle érintésben vagy, és érezd meg, hogy ezek az érintések hogy hatnak rád. Tapintással, fogással kapcsolódunk a tárgyakhoz, gépekhez, állatokhoz, emberekhez, és saját magunkhoz.

Ahogy most a gép előtt vagy és olvasod ezt szöveget, lenyomod a billentyűket, megfogod az egeret, közeli kapcsolatba kerülsz az eszközeiddel és távoli kapcsolatban velem, aki írtam ezt a szöveget.

 

Miért van szükség az érintésre?

Majom kísérleteknél tapasztalták, hogyha a majomkölyköket elválasztják az anyjuktól, és az anya helyett élelmet adó „drótanyát”, és „szőranyát” tesznek be, akkor a majomkölykök a szőranyát részesítik előnyben. S később, mikor már élelmet nem adott, menedéket is a szőranyánál kerestek. A kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a testközelség szükséges az egészséges fejlődéshez.

A 19. Század idején, és a 20. Század elején az árvaházakba „került csecsemők több mint a fele élete első évében meghalt a marasmus (elgyengülés) nevű betegségben.” Egy németországi kórházban jöttek rá, hogy a „túlélés és az egészséges fejlődés érdekében a gyermeket ölelgetni, hordozni, simogatni kell”. (Nyitrai Erika: Az érintés hatalma)

Kamaszkorunk környékén a gyermekek és a szülők is elkezdenek távolodni, az érintéstől, az öleléstől. A szociális helyzeteinkben kultúrkörönként változó, hogy milyen környezetben, hogy vagyunk az érintéssel, a bőr-bőr kontaktussal, a testi közelséggel.

Társadalmi kapcsolódásink közt az alábbi vers foglalja össze, hogy miként lehetnénk az érintésben:

Ha kisbabád vagyok - érints meg!
Szükségem van az érintésedre, úgy ahogyan talán sosem képzeled.
Ne csak mosdass, pelenkázz és etess.
Ringass el. Puszild meg az arcomat és simogass.
Nyugtató, lágy érintésed biztonságot és szeretetet ad.
Ha gyermeked vagyok - érints meg!
Akkor is, ha dacos vagyok, és elutasítalak.
Ne add fel, keress új utakat, hogy közel kerülj hozzám.
Jóéjt puszit édes álmokat hoz.
Mindennapi érintésed elmeséli mit érzel.
Ha kamasz fiad vagyok - érints meg!
Ne hidd, hogy nem kell éreznem, hogy törődsz velem.
Csak azért, mert már majdnem felnőttem.
Szükségem van szerető karjaidra, szükségem van lágy hangodra.
Az élet viharában a bennem élő gyermek érted kiált.
Ha barátod vagyok - érints meg!
Semmi sem mutatja jobban szeretetedet, mint egy meleg ölelés.
Mikor szomorú vagyok, egy gyógyító érintés mondja el, hogy szeretsz.
Azt mondja el, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet, hogy az érintésed minden, amit kapok.
Ha életem párja vagy - érints meg!
Talán azt hiszed, hogy szenvedélyed elég nekem.
De csak karjaid tartják távol a félelmet.

Szükségem van lágy, vigasztaló érintésedre
Mely emlékeztet, hogy olyannak szeretsz, amilyen vagyok.
Ha felnőtt gyermeked vagyok - érints meg!
Ha van is családom, akiket megölelhetek,
Mégis szükségem van anyám vagy apám karjára, amikor gyenge vagyok.
Szülőként máshogy látlak.
Már jobban tudlak becsülni.
Ha idős szülőd vagyok - érints meg!
Ahogy én érintettelek, mikor kicsi voltál.
Fogd a kezem, ülj közelebb, adj erőt.
Melegítsd megfáradt tagjaimat közelségeddel.
Bár a bőröm ráncos, érintésre vágyik.
Ne félj. Érints meg!

(Phyllis K. Davis: Kérlek, érints meg!)

Kiknek ajánlom az érintésterápiát?

Elsősorban annak ajánlom, akinek gondja van az érintés befogadásával, mások közelségével, viszont haladni akar ebben:

  • Ha közelebb szeretnél kerülni, önmagadhoz, másokhoz, megvan benned a bátorság, hogy befogad az érintéseket.
  • Ha gondod van az érintéssel, akkor két hetes rendszerességet javasolok. Tapasztalatom szerint az érintés nehézség mértékétől és a személyes beállítottságodtól függően, nagyjából 8-10 alkalom után tapasztalható változás, könnyülés.

Annak is ajánlom, akik jól van az érintéssel, aki könnyedén be tudja fogadni, lazán, kötetlenül tud áramlani az érintésben.

Ha könnyű és élvezetes a számodra az érintés, akkor gyere töltődj fel és gyűjts tapasztalatot.

Szexuális szolgáltatást nem tartalmaz!

 

Mi történik velem?

Mielőtt elindulunk az érintésben, fontos, hogy legyen egy első találkozásunk, melyben feltérképezhetjük tudunk-e együtt dolgozni és valamennyire megismerjük egymást. Megtudhassam mi hoz az érintés igényébe, életed mely területein szeretnél változást és ezzel együtt kialakulhasson egy összehangolódás, amiben ez a munkamód működni tud. Ez a beszélgetés 30-60 percet vesz igénybe, ami ingyenes és független attól, hogy végül dolgozunk-e együtt.

Egy alkalom általában 3 óra szokott lenni, 30-60 perc a bevezető beszélgetés, 60-90 perc az érintés, 30-60 perc a levezető megbeszélés. Lehet ennél rövidebb időtartamú is, nagyjából arányosan rövidül a három rész. Első alkalommal a rövidített forma komfortos lehet, abból a szempontból, hogy mennyire tudunk együttműködni. A tapasztalataim szerint a rövidített forma hátránya, hogy kb. 1 óra mire egy kliens testileg, lelkileg megérkezik az érintés befogadásának érintésterápiás mélységébe. A 3 órás verziónál gondosabban ki tudjuk alakítani, hogy mire lehet szükséged.

A tapasztalatom szerint az első alkalommal a vendégeimnél általában van félelem, aggodalom, hogy mi is fog vele történni. Így a bevezető beszélgetés megismerésre, elképzeléseid feltárására, megértésére alkalmasak, a ráhangolódásra, hogy könnyebb lehessen az érintés. A beszélgetések során pontosítjuk, hogy mi ad számodra biztonságérzetet. Az érintésterápiában használt érintés minősége eltér a szociális helyzetekben, orvosi vizsgálatoknál tapasztalható tapintástól, lágyabb és erősebb elemeket is tartalmazó finom érintés.

Az érintésterápia közben mély meditációban vagyok, ahol felkapcsolódom a szellemi vezetőmhöz, és a testérzetekhez kötöm magam. Befele figyelek, és feltétel nélkül figyelek rád és a saját testemre. Megérzem a változásokat a testedben és a magaméban, válasz reakciókat kapok, megváltozik a bőröd tónusa, mely beszél a testi állapotodról, érzékenységedről, önátadó, bevonodó, együttmozduló képességedről. Ilyenkor a kezemre figyelek, elsősorban az érzeteimre, érzékeimre hallgatok. Az érintésben nyugalom, megkönnyebbülés érzete járhatja át testedet. Vagy az érintés hatására felszakadhatnak olyan emlékek, amiket eltemettél magadban, és a testedben, melyek bánatot, szomorúságot, sírást okozhatnak.

Lábtól a fejig változó erejű, mélységű, különálló, vagy egybefüggő érintéseket adok, összekötöm az alsó csakrák energia rendszerét a szívcsakrán keresztül a felsőbb csakrák energia rendszerével. Befelé figyelő mozdulataimmal harmonizálom a yin és yang energia áramlást.

Érintés közben olyan zene szól, ami segít ellazulni, mélyülni. Az extra finom érintésben a zenével együtt belesüppedek az érzet világodba. Ráhangolódom arra a bőr- és húsérzetre, ami közvetíti a lényed mély lelki, szellemi tartalmát, ahol szavak nélkül találkozom veled.

A levezetőben megoszthatod tapasztalataidat, érzéseidet, gondolataidat, és az is előfordulhat, hogy szó nélkül maradsz.

Választhatsz csak megbeszélést, amiben megismerkedhetünk, és meg tudhatom miben vagy, mivel jöttél, ez általában fél – másfél óra szokott lenni

Választhatsz minimális beszéd mellett csak érintést is, ezt akkor javaslom, ha jól, könnyedén tudsz az érintésben lenni. Vagy ha a tested meghatározott részére akarsz érintést kapni.

Szexuális szolgáltatást nem tartalmaz! 

 

Mit vigyek magammal?

Adok: Törülközőt, folyékonyszappant

Ha saját tisztálkodási eszközökhöz ragaszkodsz, akkor kérlek, olyat hozz magaddal

Az érintés fajtájától függően az alábbi variációk közül a számodra legkomfortosabbat válaszd, amiben biztonságban, és jól érzed magad:

Olajos érintésnél ruhátlanságot javaslok a számodra megfelelő mértékig, ha ez nem komfortos számodra, akkor hozz magaddal olyan ruhadarobot, ami olajos is lehet.

Ha a ruhátlan olajos érintés túl merész a számodra, az alábbiakat javaslom:

Választhatsz ruhátlan olajmentes érintést, puha, finom tapintású kendőkkel (pashmina, selyem) adok a bőrödre érintést.

Választhatsz olajmentes saját ruhás kezelést is! Javaslom olyan anyagú öltözetet hozz magaddal, ami kívül – belül egyaránt puha, lágy, finom felületű. Tréning-, szabadidő ruha anyagától függ, hogy milyen érintést lehet vele közvetíteni. Sokféle létezik, például a köznyelvben "suhogós"-ként ismert tréning ruhát nem javaslom.


Érintésterápiás tapasztalataim szerint:

Eddig két féle "nem vagyok a testemmel kapcsolatban" embertípussal találkoztam.

  • Az egyik típusnak a teste rajta kívüli szabad életet él, a teste úgy él, mintha minden jól működne. Viszont ő arról számol be, hogy nem érez semmit, egy érzés jut el hozzá, a fájdalom, az érintések zömét meg sem érzi, ez esetben inkább masszázzsá, gyúrássá, erőteljes fogásokká válik az érintés.
  • A másik típus érzi az érintést, és blokkolja a testi reakcióit, elképzeléseivel, elvárásaival bezárja önmagát. Ebbe a típusba tartozik az a kliensem, aki onnan indult, hogy negyed óránál hosszabban nem kapcsolódott önmagához. Elkalandozott, nem tartotta ott a tudatát, menekült a mélyülés elől, menekült az érzések elől, és nem is tudott róla, hogy menekül, csak azt tudta, hogy nincs ott, azt tudta, hogy munkájánál van, azt tervezi, hogy mit fog csinálni otthon, a munkahelyén, stb.. A gondolatai elkalandoztak, és annyit érzett, hogy manuálisan simogatom.

Ilyenkor segíthet az érintés közbeni beszéd. A legtöbb esetben az érintés élősző nélkül önmagáért beszél, és vannak olyan helyzetek, amikor segít a tudatosításra hívó beszéd. Megkérdezhetem, hog milyen gondolat futott át rajtad, felhozott valamilyen érzést emléket az adott mozdulat. Illetve az érintés és légzés tudatosítására, a légzés megváltozatatására hívom a figyelmedet, és tartalak az érintés jógájában, hogy olyanná váljon a számodra, mint egy vezetett meditáció.

 

Élménybeszámolók

Lenóka

Miklós türelemmel kivárta az időt, míg minden szintemen megérkezem Hozzá. Mikor a fotóját néztem a honlapon azt éreztem felőle, hogy valami szamurájerő árad belőle, s nem azért mert a haját feltüzve hordja, vagy mert marcona harcos lenne. A bemutatkozás során már láttam a tekintetéből, hogy egy valódi testolvasóval van dolgom, s azt is érezni fogja amit én még nem is sejtek magamról...nem tévedtem.
A teremben gyertyák égtek, a kezelésre szánt hely a földön leterített és gyertyákkal körül vett energiatér -nem tudok illőbb szót hozzá- várt rám.
Mikor megláttam ennyi csúszott ki a számon: ejha!
Olyan érzésem volt hogy otthon vagyok, ebben a halvány melegségben ahol az Isten "lakik" s melyet valójában Miklós lelkének-szellemének tere, s azt a szentséget hívja életre, mely most kettőnk testi-lelki-szellemi egységéből áll.
Az élményeim eleinte nehéz volt megfogalmazni, akárcsak szülés után, bármit is mondani a rokonságnak: na és milyen volt? kérdésre adván kimerítő, mindenki számára megfelelő, érthető választ.
Hihetetlen lélekutazásban volt részem.
Miután kényelmesen elhelyezkedtem abban a szentélyben, amit számomra készített, bekapcsolt egy kellemes lazító zenét, nagyon finom erős, mély férfi hang énekelt, dobbal kisérve ( ha jól emlékszem) elkezdtem magam tudatosan lazítani, ahogy minden masszázs alatt a légzésemmel, akár kezelek valakit akár én kapom az érintést, az érintésében felfedeztem a magam érintésének erejét, a magam technikájának elemeit. Az első érintett pontom a jobb boka volt, s ez máris utat engedett a beszélgetés alatt felgyűlt s ki nem eresztett könnyeimnek, aztán szépen tovább haladt a hátamon, a nyakamon, ami kifejezetten jól esett az a medencém a szívcsakrám és a jobb nyakívemen tett simító és erős nyomás. A magam számára is meglepően nagyon finoman belelazultam és bizalommal átadtam magam a hullámainak, mik minden sérült részemen és lélekpontom éppen annyit időztek, amennyire szükség volt ahhoz, hogy egy-egy mélyebb lélekzéssel felfoszlódjon a burok szála melybe bezártam a fájdalmas sérülést, s engedni tudjam, amit már nem kell megtartanom. Finom és áramló élmény érezni, tudni a másik kéz-szemének tekintetét s benne-vele ringani.
Miklós a lekem úgy vette kézbe és úgy tartotta, mint egy kincset, egy igazgyöngyöt mellyel szeretettel és tisztelettel bírt és bánt.
Egy idő után már nem hallottam a zenét, nem figyeltem a légzésemet, elapadtak a könnyeim, s csak a mély lélegzésem adott hírt magamnak is arról, hogy még itt vagyok a földön. Egyre erősödött bennem az érzés: jó helyen vagy, megtaláltad amit keresel.

 

Gabi

"Az első alkalommal az új megtapasztalások iránti várakozással érkeztem. Az érintés elején még a testérzetekre figyeltem, majd volt egy pont, amikortól egy teljesen ismeretlen „filmben” találtam magam, mint főszereplő. Nem értettem, csak éreztem az erős fájdalmat. Közben kívülről hallottam a „mentőövet”: Lélegezz a hasadba, lassan. A légzéssel könnyült a megélésem, egy - egy pillanatra visszahozott a jelenbe a távoli messzeségből. Miközben a finom érintések élményében fürdött a testem, a lelkem és az érzéseim riasztó messzeségben időztek, ahol az erőszak és fájdalom összekapcsolódott a szexualitással.
A zene, a környezetben észlelt kisebb, nagyobb felületek, mind a történetem részleteit erősítették. Nehéz volt a visszaérkezésem. Utólag összerendeztük, hogy miben és hol voltam az érintés közben. Megkönnyebbülés volt megérkezni a jelenbe. Ezzel együtt, hoztam magammal egy segítő emléket, egy rálátást, értést, mely a további utamnak fontos része."
"A második alkalommal, kértem, hogy ugyanaz a zene szóljon, mint az először. Kíváncsi voltam most hova visz. Az érintés elején már intenzíven tapasztaltam a különböző érintések hatását a testemen, és eddig nem tapasztalt örömöt éreztem többször a folyamat közben. Pillanatokra megint megjelentek képek valahonnan a messzeségből, mégis a testérzet volt most erősebb a jelen pillanatban. Az első alkalomhoz annyiban kapcsolódott vissza ez a folyamat, hogy voltak bizonyos területek, érintések, melyek az első alkalomkor, fájdalommal voltak összekapcsolva, most pedig ugyanannál a mozdulatnál biztonságot és szeretetet éreztem. Felszabadító hatása örömkönnyeket csalt többször a szemembe. Nagyon mélyről feljövő megkönnyebbülés volt ez. Közben az érzékelésem intenzívebb volt, mint valaha. Fürödtem az élményben, és persze többször a vágyaim is felébredtek, majd elcsitultak. Megérintett az a szeretet és biztonság, amit végig éreztem. Mély hálát érzek, hogy közelebbről tapasztaltam a testemet és örömforrásként élhettem meg az érintést, ami eddig teljesen más funkciót töltött be az életemben.
Köszönöm Miki, hogy lehetőséget és bizalommal teli közeget teremtesz ahhoz, hogy olyan helyre menjek magamban, ahol még ebben az életemben nem jártam :)"

Zsuzsa

"Nem volt különösebb előzetes elképzelésem és elvárásom arról, hogy mi fog történni az Érintés terápia fél órás betekintő alkalmán.
… Egyetlen egy élmény minőséget kivéve: az INTIMITÁST …
Miklós tekintete, testbeszéde, a terem ’berendezése’, fényei és színei mind hozzásegítettek ahhoz, hogy elcsendesedjek és magamba szálljak. Bár elsőre meghökkentő volt a kérdés, melyik testrésze(i)mmel szeretném, ha foglalkoznánk, mégis meglepően könnyen született meg bennem a válasz. A csípőmmel, fenekemmel - azaz a gyökér és szakrális csakráimmal. Testi szinten itt vannak izomletapadásaim, energetikailag pedig blokkjaim. Többek között itt..
A csodaszép ’utaztatós’ zene, a meghitt hangulat, a gyengéd, finom és figyelmes (!) érintések hatására még a belső hangjaim szavai is ’belém rekedtek’, s „lehellet megszegett” …
… volna, ha nem figyelmeztet kedvesen Miklós, hogy mélyen szívjam be, majd engedjem ki a levegőt. Azáltal, hogy igyekeztem mindinkább mélyen lélegezni, jobban be tudtam engedni – illetve át tudtam magamon áramoltatni – az érintések adta gyengéd energiát.
Ugyanakkor igen nehéz volt tartani a lélegzések mélységét, rövid időn belül mind nagyobb gombóc kerekedett a torkomban. A szívem felől indult el a kis hógolyó, s mire a torkomhoz ért, hatalmas lavinává duzzadt, s zokogás tört fel belőlem. Láttam és éreztem magamban a szomorúság mélységes kráterét, aminek forrását nem – teljesen - ismerem. Egy-két sötét kép bevillant a múltamból. Előző életekből is talán.. A szomorúságnak és a szívem fájdalmának újabb és újabb hullámai csaptak fel a könnyeimen keresztül. Nem érte(tte)m: honnan ez a mélységes fájdalom? Az eddigi életem nem indokolja ezt.. Ugyanakkor azt is éreztem, hogy olyannyira feneketlen ez a sötét kráter, hogy elveszek, ha hagyom, hogy mindinkább elmerüljek benne. Bevillant, hogy nincs más (ki)út, csak ha a Fény felé fordulok, s magamba szívom a szeretet energiáját.
Görnyedt háttal, mintegy magamba roskadva ültem a veremből kikecmeregve. Ahogy mindinkább engedtem magamba a szeretet tiszta, felemelő energiáját, egyre könnyebbé váltak a vállaim, a tarkóm, a fejem, s lépésről lépésre egyenesedett ki a gerincem. Végül egyenes derékkal és háttal, laza vállakkal ültem MAGamban. Letisztult önmagam lettem. Mintha a családi örökségek és/vagy előző életeim terheit engedtem volna el.
Egy gondolat kristályosodott ki bennem: számomra nem nehéz másoknak szeretetet adni.
De kapni! Azt nagyon nehéz. Nekem..
S ahhoz, hogy el/be tudjam fogadni a szeretetet, ahhoz szeretnem kell magamat… lévén szeretetreMÉLTÓ vagyok… mint mindenki más."

LiAn

"Szeretek érinteni. És szeretem, ha érintenek. Hiszek az érintés gyógyító, segítő erejében.
Az érintésterápia csodája, hogy szavak nélkül, csupán az érzeteken, érzéseken, megéléseken keresztül gyógyít, old, segít, hol nyugtat és relaxál, hol életre kelt, előhív, felébreszt. Amit éppen kell...A lágy, simogató kendők, az olaj és a kézzel, testtel való érintés, mind másként hat. Úgy éreztem, egyéni volt...Az én egyéniségemre, személyemre szabott. Azt kaptam, amire éppen akkor és ott szükségem volt...Váltakozva tapasztalhattam meg a finomságot és gyengédséget, valamint az erőteljes érintéseket.
Köszönet és hála mindezért."

 

Fiatal hölgyvendég

"Egy rövid beszélgetés után, melyben szó esett a számomra ismeretlen tantráról, a zene (különösen a dob hangja) és az érintések vittek magukkal. A lágy, simító mozdulatok, tollak érintése leginkább a derekamnál és a nyakamnál indítottak be energiákat, a teljes testtel való masszírozás pedig megremegtette a belsőmet. Átadtam magam az érzéseknek, amik feléledtek bennem. Éreztem az óriási energiát, amint a csípőmnél elindul, és az érintést követve felhullámzik végig a gerincemen, majd a lassú légzésekkel lecsendesül és szétárad bennem, minden sejtemhez eljut és bizseregve feltölti energiával.
Nehezen találtam szavakat, hogy elmondjam, mit éreztem. Csak órákkal később tudtam magamnak is megfogalmazni. Még mindig tartott a tapasztalt érzések váltakozása: vagy teljesen túlvilági nyugalom volt rajtam, vagy a finomság szaladt át újra a testemen. Nem gondoltam volna, hogy egy rövid betekintés a tantrikus élményekbe ilyen hatással lesz rám. Hihetetlen energiát éreztem magamban. Olyan érzés volt mindezt átélni, mintha ráébredtem volna valamire, amit mindig is tudtam és kerestem, mintha megtaláltam volna önmagam.
A másnap reggeli jógám közben teljesen mást éreztem, mint szoktam. Az energia még mindig keringett bennem és hihetetlenül jó érzés volt. A mozdulatok közben éreztem az energiaáramlást, tudatos voltam. A végén a jógalégzések után intuitív (aurasimító, energiaáramoltató) mozdulatok jöttek, amik közben úgy éreztem, mintha feloldódnék a térben. Majd meditálás közben, ahogy a légzésemre figyeltem és mélyeket lélegeztem, újra átéltem a szexuális energia feléledését többször is.
Ezen élmények átélése után nagyon kíváncsi lettem a tantra leírására. Az általam olvasott könyv nagyon jól megfogalmazta azt, amit én pár óra alatt élményben és érzetben átéltem, sok bennem felmerült kérdésre válaszolt.
Köszönöm, hogy megtapasztalhattam, tényleg egy beavatás volt, bizalommal és szeretettel átadva."

 

Várlak szeretettel!

Miki

Kérlek, jelentkezz be az elérhetőségeimen!

CSATLAKOZZ!

Facebook

Látogatók jelenleg

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Hírlevél

captcha 

KIEMELT PARTNERÜNK

Integrál